Gandeste cutezator

Categories: Proiecte

cutezator

Scopul proiectului: Să ofere elevilor informaţii motivatoare si adevărate principii de educaţie pentru dezvoltarea si orientarea profesională in viaţă.

Motivaţia proiectului: Seminarul se bazeaza pe viata si evolutia surprinzatoare a dr. Ben Carson care prin staruinta, perseverenta, o gandire cutezatoare si credinta in Dumnezeu a devenit unul dintre cei mai renumiti neurochirugi dintr-un copil de ghetou, iar principiile practicate si exemplificate de el au reusit sa devina un model si o motivare pentru tinerii din toata lumea.

Dar cum să fii un învingător, în special în timpul nostru, când se pare că veştile proaste au devenit un fapt obişnuit, când avem impresia că totul se cumpără şi se vinde, când oamenii se gândesc doar la folosul lor, când majoritatea oamenilor văd viitorul în culori întunecate?

Pentru a deveni un învingător trebuie mai întâi să gândeşti cutezător, adică îndrăzneţ.
Suntem tentaţi să gândim uneori că dacă viaţa ne-ar fi oferit mai multe atuuri, dacă am fi fost mai frumoşi, mai deştepţi sau măcar dacă am fi avut părinţi mai bogaţi, am fi avut mai multe şanse de reuşită, dar aşa… Se pare însă că pentru unii dezavantajele pot să nu fie o piedică, ci chiar un stimulent pentru a lupta.
Ştiinţa este cheia unei vieţi independente, este cheia tuturor visurilor, speranţelor şi aspiraţiilor. Dacă deţii multe cunoştinţe sau, mai exact spus, dacă deţii mai multe cunoştinţe decât alţii într-un anumit domeniu, îţi semnezi singur recomandarea pentru succes.

Obiective specifice:

 • abordarea moderna, interdisciplinara, a seminariilor, în strânsa legatura cu realităţile cotidiene
 • depasirea diverselor obstacole si anumiti factori declansatori care ne ghideaza comportementul in motivatia privind orientarea profesionala
 • dezvoltarea mintii si a intelectului
 • redobandirea stimei de sine prin intelegerea valorii fiecarui om
 • intelegerea scopului vietii si imbunatatirea calitatii vietii
 • orice lucru informativ are efect formativ
 • stimularea si dobandirea cunoştinţelor prin citirea cartilor pentru informarea, formarea tanarului si totodata măresc înţelegerea faţă de lumea din jurul nostru
 • cunoasterea lui Dumnezeu prin citirea Bibliei in mod personal si de a urma învataturile ei în vietuirea zilnica
 • modelarea aspectelor de relaţionare socială ale elevului si crearea coeziunii sociale şi de grup
 • educarea în etica muncii, apreciind că orice profesie are demnitate şi că ea trebuie făcută dintr-o înaltă conştiinţă morală, ca pentru Dumnezeu
 • să folosească într-un mod înţelept timpul liber
 • să dovedească abilităţi în rezolvarea problemelor şi în luarea deciziilor
 • crearea unui cadru de dezbateri, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc.

Activităţi:

Un numar de 15-20 de studenti din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai”, Universitatii Tehnice si a Universitatii de Medicina si Farmacie, Cluj-Napoca isi propun o abordare moderna, interdisciplinara, a acestor seminarii, strâns legate de realităţile cotidiene. Seminarul se va desfasura sub forma de proiectie video si va fi sustinut in timpul orelor de dirigintie la clasele IX-XII in Colegiilor Nationale „Emil Racovita” si „George Cosbuc”.

Lasă un răspuns

16 + seven =