AMiCUS. Un singur cuvânt care ascunde, însă, în spatele său multe altele: începem cu rugăciune, prietenie, bucuria de a sluji şi… bineînţeles, studenţie. Pentru că ideea care a dat naştere AMiCUS –ului a fost aceea de a-i uni pe studenţii adventişti, de a le întări identitatea şi de a le oferi un loc de practică pentru “misionariat”.
AMiCUS (Adventist Ministry for International College and University students) a pătruns în România în anul 1993, cînd un grup de studenţi ieşeni au pus bazele asociaţiei studenţeşti non – guvernamentale, non profit şi apolitice. Scopurile de atunci ghidează şi astazi activitatea AMiCUS: întărirea relaţiilor interumane fundamentate pe valorile moralei creştine şi pe promovarea unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet.
Ideea a fost preluată imediat de studenţi din Timişoara şi Braşov, apoi din toată ţara. Aşa se face că în prezent AMiCUS România îşi desfăşoară activitatea în centrele universitare Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, ITA, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara.
Că asociaţia şi-a atins scopurile stau astăzi mărturie proiectele desfăşurate timp de 15 ani: seminarii pentru studenţi, proiecte de voluntariat în domeniul social, activităţi de promovare a sănătăţii şi a principiilor de viaţă sănătoase şi acţiuni culturale, bucurându-se de sprijinul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi colaborarea cu instituţiile universitare şi autorităţile locale.
Astfel, octombrie nu înseamnă doar primul curs de facultate şi schimbarea orarului. Poate însemna un nou început în slujire, noi prieteni.