Orăşelul Copiilor

  • 12:00
  • Parcul Central, Cluj Napoca

AFIS ORASELUL COPIILOR

 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, PROIECTUL ORĂȘELUL COPIILOR SE AMÂNĂ pentru o dată pe care o vom anunța zilele următoare. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Copiii cu vârste între 7 și 14 ani sunt așteptați Duminică, 1 iunie 2014, între orele 12:00 – 18:00, în Parcul Central din Cluj-Napoca pentru a participa la „Orășelul copiilor”, proiect organizat de Asociația Studențească Amicus Cluj Napoca.

În cadrul evenimentului se va organiza un oraș în miniatură, unde vor fi prezente principalele instituții ale statului: Primăria, Poliția, Pompierii, Spitalul, Banca, Jandarmeria, Poșta, Școala, Biserica, Crucea Roșie, Biblioteca, Teatrul, Supermarketul, Grădinița, Club Alpin, Piața, Filarmonica precum și un stand al Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație. Micuții vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstrații sau oferire de servicii. Ei vor porni de la „Primărie”, unde vor primi un „buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.

Scopul proiectului este de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat.
Proiectul ”Orășelul copiilor ” este o iniţiativă a Asociației Studenţeşti AMiCUS. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Inspectoratul Județean de Poliție al județului Cluj.